Laddercompetitie

 

Laddercompetitie bij LTC Kralingen

Bij LTC Kralingen kun je meedoen aan de laddercompetitie. In 2023 starten we met een ladder voor  senioren. Doel is om een wedstrijdelement in te bouwen en regelmatig tegen verschillende mensen te spelen. We beginnen met het enkelspel en bij succes zullen we volgend jaar ook het dubbelspel introduceren.

Wat is een laddercompetitie?

De laddercompetitie is een tennis uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar individueel kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de 'ladder' te komen.

Bij de start van de laddercompetitie staan de namen van de spelers op rating in een 'ladder' opgesteld. Als je wint kom je een positie hoger op de ladder en bij verlies daal je of blijf je op dezelfde plek op de ladder.

Eind oktober eindigt de laddercompetitie en wordt de winnaar bekendgemaakt. Word jij de nieuwe ladderkampioen?

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je inschrijven voor de laddercompetitie via de KNLTB ClubApp.
Kies in de app onderaan in het menu voor 'Spelen', kies vervolgens tabblad 'Wedstrijden’ en selecteer ‘Ladder’. Kies tabblad ‘Mijn competities’ en selecteer ‘Laddercompetitie’. Hier vind je de knop ‘inschrijven’.

Hoe daag je een speler uit?

Nadat je jezelf hebt ingeschreven kun je aan de slag met uitdagen. Door op ‘Uitdaging’ te klikken bij een deelnemer, stuur je een bericht met een voorgestelde datum van de competitie (het is mogelijke meerdere data opties te versturen). Screenshots over inschrijven laddercompetitie vind je hier.

Als je naast een e-mail ook een push bericht via de ClubApp wilt ontvangen moet je deze optie activeren bij app-instellingen onder push-notifications.

Wanneer gaan we van start?

Vanaf 3 mei 2023 kun je je inschrijven.

Invullen van het resultaat van de wedstrijd doe je in principe zelf via de ClubApp. Als dit niet lukt mail je de eindstand naar [email protected] en dan vullen wij dit voor je in.

Het gaat om ‘the best of 3 sets’ waarvan de derde set een super tiebreak is. De spelregels van de laddercompetitie vind je hieronder.

 

SPELREGELS LADDERCOMPETITIE

 1. Je kunt iemand uitdagen die maximaal 3 plaatsen boven je staat.
 2. Je spreekt zelf met een deelnemer van de tennisladder af; een uitnodiging stuur je via de ClubApp. Ga naar de Ladder en klik op de naam van diegene die je wilt uitdagen.
 3. Samen met je tegenspeler bepaal je een dag en een tijdstip waarop je de wedstrijd gaat spelen (binnen 10 dagen).
 4. Je moet als speler zelf kijken of er een baan beschikbaar is.
 5. Je dient de regels van het afhangen te respecteren, een baan reserveren voor de laddercompetitie is helaas niet mogelijk.
 6. De uitdager zorgt voor de ballen.
 7. Speel een gewone wedstrijd: om 2 gewonnen sets met een tiebreak bij 6-6 en een super tiebreak als 3e set.
 8. Komt een speler niet opdagen op het afgesproken tijdstip zonder bericht dan wordt deze partij als verloren (6-0, 6-0) beschouwd.
 9. Na de wedstrijd vul je het resultaat van de wedstrijd in via de Club App.
 10. Wint de uitdager, dan komt deze een positie hoger op de ladder. Verliest de uitdager, blijven beide spelers op hun ladderplek.
 11. Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen mag je niet direct dezelfde tegenstander weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken of een ander ladderwedstrijd tussen zitten. 
 12. Na verwerkingen van de uitslagen volgen de nieuwe posities op de tennisladder.
 13. LTC Kralingen  kan indien gewenst wijzigingen doorvoeren m.b.t. spelregels.
 14. Bij meningsverschil, beslist de laddercoördinator.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 452 1626 (clubhuis IJsclub)

L.T.C. Kralingen

IJsclubdwarsstraat 1
3061 GW Rotterdam

KVK-nummer

40343355