Laddercompetitie

 

Laddercompetitie bij LTC Kralingen

Vorig jaar zijn we gestart met de ladder enkelcompetitie. Omdat het een groot succes was gaan we dit jaar door met de ladder voor zowel het enkel als het dubbelspel! De puntentelling verschilt met die van vorig jaar, we gaan nu op tijd spelen (45 minuten) en tellen de games door.

Doe jij ook mee?

De Laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen, nieuwe leden te leren kennen en maatjes te vinden. Het zorgt voor meer binding binnen de club!

Wat is een laddercompetitie?

Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt een hogergeplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Degene met de meest gewonnen wedstrijden is de winnaar van de competitie. Eind oktober eindigt de laddercompetitie en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Word jij de nieuwe ladderkampioen?

Welke competitie wordt gespeeld?

Je kunt je inschrijven voor de enkel, en dames-, heren en gemengd dubbel. Met de dubbel zijn alle vormen mogelijk. Je speelt wel altijd met een vaste tennispartner.

Hoe werkt het?

In de KNLTB ClubApp kan je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Gebruik je de ClubApp nog niet, download deze dan in de app store. Voor een uitgebreide instructie kun je deze PDF downloaden.

Na het openen van de KNLTB ClubApp, ga je naar de balk onder in de app, klik je op ‘Spelen’ en vervolgens op ‘Ladder’ en op ‘Mijn competities’. Er verschijnt dan een blokje over de laddercompetitie. Je kunt je voor de enkel en/of voor de dubbelcompetitie inschrijven.

Je kan voor een uitdaging kiezen uit de 6 spelers die boven je staan in de ladder en 10 spelers die onder je staan in de ladder. Je daagt één van deze clubgenoten/teams uit en maakt een afspraak om te gaan spelen. Vergeet niet bij het plannen van een wedstrijd ook via de ClubApp een baan te reserveren! Vanaf dit jaar kan dit ook digitaal. Na afloop voer je de uitslag in de ClubApp in. 

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je inschrijven voor de laddercompetitie via de KNLTB ClubApp.
Kies in de app onderaan in het menu voor 'Spelen', kies vervolgens tabblad 'Wedstrijden’ en selecteer ‘Ladder’. Kies tabblad ‘Mijn competities’ en selecteer ‘Laddercompetitie’. Hier vind je de knop ‘inschrijven’.

Wanneer start de inschrijving?

De inschrijving start op 19 maart 2024. De laddercompetitie loopt van 25 maart 2024 tot 31 oktober 2024. Je kunt op elk moment 'instromen'.

Informatie

Heb je vragen, opmerkingen of feedback, stuur dan een e-mail naar [email protected].

 

Veel gestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?

Via de Club App bij de tab ‘Spelen’ vind je het blokje ‘Ladder’. Klik hierop en onder ‘Mijn competities’ selecteer je de competitie waarvoor je je wilt inschrijven.

Wat is de speeltijd en hoe gaat de puntentelling?

Je speelt 45 minuten, inclusief 5 minuten inspelen. Je telt de gewonnen games bij elkaar op. Sta je na 40 minuten spelen gelijk in games volgt het winnende punt. Zorg dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de Club App.

Hoe daag je speler(s) uit?

Je kunt teams/spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt het team/ de speler uitdagen die tot 6 posities boven jezelf of 10 positie onder jezelf genoteerd staan in de Ladder.

Mag je meerdere uitdagingen versturen?

Nee, het is de bedoeling dat de lopende uitdaging eerst is afgehandeld vóórdat je een nieuwe uitdaging verstuurd.

Waar voer ik uitslagen in?

Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Mijn competitie’ de uitslag van de wedstrijd in. Dit kan even duren voordat het tevoorschijn komt. Als het niet lukt de uitslagen in te vullen stuur dan een e-mail met de uitslag naar [email protected]

Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd?

Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 6-5 ingevuld.

Wat te doen als een speler zonder opgaaf niet komt opdagen?

Komt één van de spelers zonder bericht niet opdagen, dan heeft hij verloren. De tegenpartij wint en wordt een eindstand  6-0 ingevuld.

Wat als een speler niet reageert op e-mail?

Klik op  'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert.  Of zoek het telefoonnummer van de speler. Ga hiervoor naar ‘maatjes’ in de ClubApp, daar kun je de telefoonnummers van onze leden vinden.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag?

Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren.

Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken?

Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers. Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder.

Op welke plaats word je na inschrijving geplaatst op de ladder?

Na inschrijving word je onderaan de ladder toegevoegd. Stuur een e-mail naar [email protected] als je hoger op de ladder geplaatst wilt worden. We kijken dan naar je ranking en proberen je daar dan te positioneren.

 

Spelregels laddercompetitie (enkel en dubbel)

 1. Bij de dubbel speel je altijd met een vaste tennispartner.
 2. Je kunt iemand uitdagen die maximaal 6 plaatsen boven je staat.
 3. Je spreekt zelf met een deelnemer van de tennisladder af, een uitnodiging stuur je via de Club App. Ga naar de Ladder en klik op de naam van diegene die je wilt uitdagen.
 4. Samen met je tegenspeler bepaal je een dag en een tijdstip waarop je de wedstrijd gaat spelen (binnen 10 dagen).
 5. Je moet als speler zelf kijken of er een baan beschikbaar is.
 6. Je dient de regels van het afhangen te respecteren, een baan reserveren voor de laddercompetitie is helaas niet mogelijk.
 7. De uitdager zorgt voor de ballen.
 8. Je speelt op tijd: 45 minuten, inclusief 5 minuten inspelen.
 9. Je telt de games door.
 10. Komt een speler niet opdagen op het afgesproken tijdstip zonder bericht dan wordt deze partij als verloren (6-0) beschouwd.
 11. Na de wedstrijd vul je het resultaat van de wedstrijd in via de Club App.
 12. Wint de uitdager, dan komt deze een positie hoger op de ladder. Verliest de uitdager, blijven beide spelers op hun ladderplek.
 13. Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen mag je niet direct dezelfde tegenstander weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken of een ander ladderwedstrijd tussen zitten.
 14. Na verwerkingen van de uitslagen volgen de nieuwe posities op de tennisladder.
 15. LTC Kralingen kan indien gewenst wijzigingen doorvoeren m.b.t. spelregels.
 16. Bij meningsverschil, beslist de laddercoördinator. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 452 1626 (clubhuis IJsclub)

L.T.C. Kralingen

IJsclubdwarsstraat 1
3061 GW Rotterdam

KVK-nummer

40343355