Jeugd

Jeugd

Ook kinderen zijn natuurlijk van harte welkom bij Tennispark Kralingen. Bij kinderen geldt: hoe vaker ze tennissen, hoe meer ze zich ontwikkelen en hoe meer plezier ze hebben. Dit willen we bij LTC Kralingen graag stimuleren. Voor kinderen t/m 12 jaar hanteren we daarom het ‘Alles-in-één’-principe van de KNLTB: een kind dat lid is speelt standaard voorjaarscompetitie*, krijgt tennisles en mag onbeperkt vrijspelen overdag. Hierin volgen we het Tenniskids programma van de KNLTB (www.tenniskids.nl). *Competitie is op zondagochtend.  

Kinderen in deze leeftijdsgroep spelen, in trainingen en wedstrijden, op kleinere velden en met andere ballen dan de oudere jeugd en de volwassenen. Dit zorgt ervoor dat tennis verslavend leuk wordt. Tenniskids werkt volgens het Rood-Oranje-Groen systeem: ·        

  • Rood: spelen overdwars op kleine velden, met grote zachte rode ballen (kinderen t/m 8 jaar) 
  • Oranje: spelen op een driekwart veld, met iets minder zachte ballen (kinderen 8 t/m 10 jaar)        
  • Groen: spelen met groene ballen op een heel veld (kinderen 10-12 jaar)  

Competitie

In de competitie speel je soms thuis en soms uit, maar altijd in de buurt. Je speelt competitie in één van bovengenoemde ‘kleuren’. Leeftijdsgrenzen zijn niet ‘hard’, dus een kind van 9 kan ook aansluiten bij zijn vriendjes die in Rood spelen. Daarnaast is het ook mogelijk om kinderen die lid zijn bij een andere club competitie te laten spelen via LTC Kralingen. Speelt je kind competitie? Dan kan het zijn dat we je eenmalig vragen om te helpen op een competitiedag, bijvoorbeeld met vervoer naar het park van de tegenstander.  

Tennisles

Tennisschool Sportswise en LTC Kralingen werken samen aan het jeugdtennis in Kralingen, waarbij Sportswise de trainingen verzorgt (op het tennispark van LTC Kralingen) en LTC Kralingen de competitie en clubactiviteiten. Meer informatie over de lessen is te vinden op de website van Sportswise (sportswise.nl). Sportswise werkt met een rittenkaart van 10 of 15 ritten. Er is elke week tennisles, maar je betaalt alleen als je aanwezig bent. Dan wordt er een ‘rit’ van je rittenkaart afgeschreven. Je kan gedurende een seizoen onbeperkt rittenkaarten bijkopen bij Sportswise. Voor jeugd t/m 12 jaar zit de eerste rittenkaart al verwerkt in de contributie, deze rittenkaart wordt verstrekt door LTC Kralingen.  

Jeugd t/m 12 jaar Inschrijving heel jaar Inschrijving na 1 juli 
Kosten 225,00 euro   125,00 euro 
Competitie Voorjaar (zondagochtend)  Geen
Aantal lessen 15 (daarna bijkopen mogelijk)  10 (daarna bijkopen mogelijk)
Vrijspelen Onbeperkt tot 18.00 uur Onbeperkt tot 18.00 uur

Indien een kind zich inschrijft voor een heel jaar lidmaatschap maar niet kan worden ingeschreven voor de voorjaarscompetitie (bijvoorbeeld wegens te weinig andere jeugdleden of inschrijving na de competitiedeadline), dan wordt 25 euro contributiegeld terugbetaald.  

Jeugdcommissie

Sinds kort hebben we een jeugdcommissie bij LTC Kralingen, met als doel om activiteiten te organiseren voor de jeugd, de jeugdcompetitie goed te laten verlopen en om meer jeugdleden te werven. Interesse om hierbij aan te sluiten? Laat het ons weten via onderstaande contactgegevens.  

Meer informatie

Wil je meer informatie over jeugdtennis bij Kralingen? Stuur dan een mail naar [email protected].

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 452 1626 (clubhuis IJsclub)

L.T.C. Kralingen

IJsclubdwarsstraat 1
3061 GW Rotterdam

KVK-nummer

40343355