Groot onderhoud Tennispark Kralingen

17 november 2022

Onderhoudswerkzaamheden Tennispark Kralingen 2022/2023

Nu de banen gesloten zijn voor tennis en de rust is neergedaald over het park, is het tijd geworden voor andere actie: groot onderhoud aan Tennispark Kralingen! Komende winter staat het volgende onderhoud gepland:

December - maart: Renovatie baanverlichting

De baanverlichting wordt volledig gerenoveerd waarbij alle armaturen compleet vervangen worden.

De huidige lampen waren 8 jaar geleden de eerste generatie LED-lampen voor tennisbanen. Inmiddels zijn de ontwikkelingen veel verder en worden de lampen vervangen door de modernste LED-tennisverlichting die nu beschikbaar is, en nog steeds aan de binnenstedelijke normen voldoet.

Om geen overlast aan de omwonenden te geven, hebben onze huidige lampen kappen die zorgen dat het licht niet in de tuinen en ramen schijnt. Met de nieuwe techniek zijn deze kappen niet meer nodig en wordt de strooiing van het licht veel beter. Het licht op de banen in de avonduren zal enorm verbeteren. Alle banen krijgen dezelfde A-kwaliteit verlichting.

November: Onderhoud groenvoorziening

De groenvoorziening op en rond het park krijgt groot onderhoud. In maart zitten we er weer netjes bij op ons mooie groene tennispark en is er ruime toegankelijkheid naar alle banen.

December: Onderhoud rondom tennisbanen

Het 'meubilair' op en rond de tennisbaan wordt in december aan een grondige inspectie onderworpen. Daarbij wordt alles opgeknapt of vervangen waar nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan bankjes, scoreborden, prullenbakken etc.

Januari: Onderhoud tennisbanen

Voor veel LTC-ers geldt dat gravel de lekkerste tennis-ondergrond is die er bestaat. Om deze beleving zo te houden worden de banen deze winter grondig gerenoveerd. De bovenste lagen van de banen worden gefreesd en de toplaag wordt vernieuwd. Daarna wordt alles geëgaliseerd en de belijning weer aangebracht. Klaar om in maart weer te kunnen genieten van de optimale gravel-beleving!

KVK-nummer